Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2022 17:07 Kategori: Magazin

2022 Yılının En İyi 5 Türk Filmi

2022 Yılının En İyi 5 Türk Filmi

Son dönemlerde Türk sinemasının başarısı hepimizin gururunu okşuyor. Dijital yayın platformlarının ülkemizdeki kullanıcı sayısının artmasıyla daha da güçlenen yerli yapımlarımız beyazperde de aynı başarısını devam ettiriyor. Biz de sizler için bu yıl yayımlanan konusu ve oyunculuğuyla herkesi kendine hayran bırakan en iyi 5 Türk filmini inceledik.

Her şeyden ilk sen haberdar ol!

Mail listesine kayıt ol, yeni içeriklerden hemen haberdar ol!.

2022’nin En İyi 5 Türk Filmi

2022 Yılının En İyi 5 Türk Filmi

Bergen

Uzun bir süredir yapım aşamasında olan ve zaman zaman galiba yayınlanamayacak dediğimiz Bergen, Farah Zeynep Abdullah’ın yapımcılığını üstlenmesiyle bu sene vizyona girdi. Daha ilk gişe gününden binlerce izleyiciyi kendine çeken yapım izleyenlerden tam not aldı.

Bu senenin en başarılı Türk filmi olmayı başaran Bergen, 80-90’lı yıllara damgasını vuran arabesk dünyasının en güçlü isimlerinden biri olan Bergen’in hayatını konu alıyor. Sesi ve güzelliğiyle o yıllarda herkesi kendine hayran bırakan ancak güzel olmanın bedelini en acı şekilde ödeyen Bergen’in hayatında yaşadığı zorluklar ve ölümüne dair pek çok detayın objektif bir şekilde işlendiği filmde Bergen’i başarılı oyuncu Farah Zeynep Abdullah canlandırıyor.

Kesişme: İyi ki Varsın Eren

Son dönemlerin en başarılı dram yapımları arasında yer alan “Kesişme: İyi ki Varsın Eren” izleyenleri gözyaşlarına boğan filmlerden biri. Trabzon Maçka’da teröristler ve kahraman Mehmetçiğin çatışması esnasında hayatını kaybeden Eren Bülbül’ü ve onu korumak için verdiği çaba sonucu şehit olan Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in hayat hikayesini konu alan filmin başrollerinde İsmail Hacıoğlu, Rahman Başel ve Açelya Öztürk yer alıyor. Mert Dikmen ve Alper Uyar’ın senaryosunu üstlendiği filmin yönetmen koltuğunda Özer Feyzioğlu oturuyor.

Aykut Enişte 2

Dram filmlerine bir ara vermek ve gündelik hayatın telaşından kaçarak biraz da gülmek isteyenler için en iyi yerli alternatiflerden biri olan Aykut Enişte 2, ilk filmdeki başarısını katlayarak devam ettiriyor. Yalan söylemeyi sevmeyen ve herkesin içindeki iyi niyete inanmaya devam eden Aykut bu filmde de başına olmadık işler açarak herkese yalan söylemek zorunda kalıyor. Sonunda sevdiği kadınla evlenecek olan Aykut bu filmde enişte kurbanı oluyor.

Bir gece eniştesinin aniden eve gelmesiyle ve kendisine “Bacanak” demesiyle aile sıcaklığı hisseden Aykut’un eniştesine güvenerek nüfusunu vermesi nikaha günler kala habersiz bir şekilde evlenmesine sebep oluyor… Film boyunca Aykut bu istemediği evlilikten kurtulmaya çalışırken adeta beladan belaya koşuyor.

Etiket yok!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir