Güncelleme Tarihi: 9 Aralık 2020 12:06 Kategori: Güncel

Elif Şafak’ın Mahrem Kitabında da Pedofili İzleri

Elif Şafak’ın Mahrem Kitabında da Pedofili İzleri

Elif Şafak’ın Mahrem kitabındaki skandal ifadeler sosyal medyada tepki çekti. Dün gündeme Abdullah Şevki’nin Zümrüt Apartmanı kitabındaki iğrenç satırlar büyük tepki toplamıştı. Sosyal medya da bugün de Elif Şafak’ın Mahrem kitabında yer alan satırlar gündeme geldi.

Her şeyden ilk sen haberdar ol!

Mail listesine kayıt ol, yeni içeriklerden hemen haberdar ol!.

Abdullah Şevki, Kurgu Kültür Merkezi Yayınları etiketiyle yayınlanan Zümrüt Apartmanı kitabında, pedofili içeren cümleler dün sosyal medyada büyük tepki çekti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, suç duyuruları üzerine kitapta yer alan bazı ifadelerden dolayı Abdullah Şevki hakkında ‘müstehcenlik’ suçundan soruşturma başlattı.

Bugün ise sosyal medyada Elif Şafak’ın Mahrem kitabı benzer ifadeler nedeniyle gündeme geldi. Şevki’nin Zümrüt Apartmanı kitabındaki pedofili içeren cümlelerin bir benzerini ise Elif Şafak’ın kaleme aldığı görüldü.

Şafak’ın kitabında küçük bir çocukla cinsel ilişki ayrıntılı şekilde tasvir edildi. Bu ifadelerin sosyal medyaya yansıması üzerine Şafak’a çok sayıda eleştirel yorum yapıldı.

İşte Elif Şafak’ın Mahrem adlı kitabındaki tepki çeken bölümler…

Mahrem’e ödül verildi

Doğan Kitap’ta 66. baskısı gerçekleşen Mahrem kitabının Türkiye Yazarlar Birliği tarafından en iyi roman ödülü aldığı öğrenildi. İçinde açıkça pedofili ifadeler yer alan kitaba Türkiye Yazarlar Birliği tarafından da ödül verildiği bildirildi.

ELİF ŞAFAK KİMDİR?

25 Ekim 1971 yılında Fransa’nın Strazburg şehrinde doğan Elif Şafak’ın babası sosyal psikolog ve akademisyen Nuri Bilgin, annesi ise diplomat Şafak Atayman’dır. Doğumundan kısa zaman sonra anne ve babası ayrıldı, ve Elif Şafak’ı annesi büyüttü. Bundan dolayı Elif Şafak babasının soyadı yerine annesinin adını kullanıyor. 2009’da yayımlanan Aşk adlı romanı ile çok satanlar listesine giren Elif Şafak, Forbes dergisine göre Türkiye’nin en çok kazanan yazarı konumunda bulunuyor. 2005-2009 yılları arasında FETÖ’den el konulan Zaman Gazetesi’nde yazarlık yapan Elif Şafak, 2006 yılında yayımlanan Baba ve Piç adlı romanını İngilizce olarak kaleme aldı ve hakkında Türklüğe hakaretten dava açıldı.

Fethullah Gülen’e yakınlığıyla bilinen Eyüp Can ile 2005 yılında evlenen Elif Şafak’ın bu evliliğinden Zelda isminde bir kızı, Emir Zahir isminde de bir oğlu var. Eyüp Can en son yayın hayatına son verilen Radikal Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmenliği görevini yaptı.

Etiket yok!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir