Güncelleme Tarihi: 2 Nisan 2022 11:03 Kategori: Aktüel Öneriler

Turizmciler İçin Öz Geçmiş Hazırlama Tüyoları!

Turizmciler İçin Öz Geçmiş Hazırlama Tüyoları!

Turizm sektöründe çalışmak isteyenler, sezon dönemlerini takip ederek iş başvurularında bulunabiliyor. Turizm şirketlerine iş başvurusunda bulunacak olanlar doğru ve etkili bir öz geçmiş hazırlayarak talep ettikleri pozisyonlar için tercih edilebilirler. https://cvhazirlama.cool/ web sitesinden derlediğimiz bilgiler ile turizmciler için etkili cv hazırlamayı anlattık.

Her şeyden ilk sen haberdar ol!

Mail listesine kayıt ol, yeni içeriklerden hemen haberdar ol!.

Öz geçmiş nasıl hazırlanır ve nelere dikkat edilir konusunda önemli tüyolara ulaşanlar, iş başvurularının ilk adımı olan CV hazırlama işlemini başarıyla yapacaktır. Öz geçmiş hazırlarken bazı bölümler hakkında kısa, bazı bölümler hakkında ise detaylı bilgiler vermeniz gerekebiliyor. Bunu başvuru yapacağınız şirketin pozisyonuna göre ayarlayabilirsiniz.

Etkili CV Hazırlama

Turizmciler İçin Öz Geçmiş Hazırlama Tüyoları!

Etkili öz geçmiş hazırlamanın çeşitli püf noktaları vardır. İş görüşmelerinde ilk önce öz geçmişiniz incelenir ve burada verdiğiniz bilgilere göre değerlendirmeye alınırsınız. Turizm sektörü iş başvuruları için öz geçmiş hazırlarken şunlara dikkat etmelisiniz.

  • Öz geçmiş temiz A4 kağıda yazılmalı,
  • En fazla 2 sayfa olmasına dikkat edilmelidir. (Akademik öz geçmişler, yapılan çalışmalar ve sertifikalardan dolayı 2 sayfadan fazla olabiliyor),
  • Öz geçmiş incelemesi ortalama 3 dakikada tamamlanacak şekilde hazırlanmalı,
  • Yazılan kelime ya da cümlelerin altı çizili olmamalı,
  • İmla kurallarına dikkat edilmelidir.
  • Gereksiz bilgiler yazılmamalı,
  • Fotoğraf düzgün ve net olmalı,
  • Ters kronolojik sıraya göre yazılmalı,

Bu tüyolara göre öz geçmiş hazırlandığında, dikkat çekici bulunacak ve iş görüşmelerinde size avantaj sağlayacaktır.

Kişisel Bilgiler

Turizm sektörü ya da diğer sektörler için iş başvurularında bulunmak isteyenler öz geçmiş hazırlarken özellikle kişisel bilgilerini doğru yazmaya dikkat etmelidir. Kişisel bilgiler bölümünde, ad – soyad, adres bilgileri, her an size ulaşabilecekleri telefon numarası, e-posta adresi, doğum tarihi, doğum yeri ve uyruğu bilgileri doğru bir şekilde yer almalıdır.

Bu bilgiler, bazı şirket ya da kurumların sizin hakkınızda ön araştırmalar yapmalarını kolaylaştıracaktır. Yanlış bilgiler iş başvurularınızın ret edilmesine neden olur.

Turizmciler İçin Öz Geçmiş Hazırlama Tüyoları!

Eğitim Bilgileri

İş başvurularında en çok dikkat edilen ve adaylarda aranan özellikler başında eğitim bilgileri yer alıyor. Öz geçmiş hazırlama tüyolarını öğrenenler, eğitim bilgilerini yazarken hangi kronolojik sıraya dikkat edeceklerini bilirler.

Mezun olunan okul ve programlar ters kronolojiye göre liste şeklinde yazılabilir. Eğitimlerde alınan not ortalamaları, önemli başarılar ve dereceler belirtilmelidir. Yeni mezun olanlar, mezun oldukları bölümleri en başta yazarak dikkat çekebilirler. İş deneyimi olanlar önce deneyimlerini sonra mezun oldukları bölümleri yazarak öz geçmişlerinde eğitim bilgilerini gösterirler.

Referanslar

Öz geçmiş hazırlarken mutlaka bulunması ve dikkat edilmesi gereken bölüm referanslar bölümüdür. Her öz geçmişte en az iki referans yer almalıdır. Öz geçmiş belgesine yazacağınız referanslara önceden bilgi vererek, kendilerinin referans gösterildikleri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamalısınız.

Yeni mezun olmuş adaylar, referans için ders aldıkları hocaları ya da stajyer olarak çalıştıkları bölüm yöneticilerini gösterebilirler. Referansı olmayanlar öz geçmişlerine referans bölümünü eklemezler. Referans olması önemlidir.

İş Görüşmeleri

Öz geçmiş hazırlayarak iş başvurusu yaptıktan sonra iş görüşmelerinin yapılması beklenir. Turizm sektöründe çalışmak istediğiniz pozisyona göre öz geçmişinizi hazırlar ve iş görüşmesine çağrılmayı beklersiniz. İş görüşmelerinde de dikkat edilmesi gereken bazı tüyolar vardır.

Turizmciler İçin Öz Geçmiş Hazırlama Tüyoları!

Şirket hakkında ön bilgiye sahip olmalı ve görüşmelerde hangi soruları soracağınıza karar vermelisiniz. Soracağınız her soru işi iyi tanıdığınız gösterirken karşınızdaki kişilerin olumlu izlenimlere sahip olmalarını sağlarsınız. Size sorulacak sorularda en doğru yanıtlar alınmak isteneceği için sorulabilecek sorular hakkında hazırlık yapmak iyi olacaktır.

Örneğin fotoğrafçılar için cv hazırlama sırasında bir albüm ile çekimlerinizi paylaşmanız işe alımınızda etkili olacaktır.

Etiket yok!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir