Romatoid Artrit İçin Doğal Çözümler

Romatoid Atrit nedir? Romatoid Atrit neden olur? Romatoid Atrite ne iyi gelir? Romatoid Atrite iyi gelen doğal çözümler nelerdir? Hepsini ve daha fazlasını yazımızda bulabilirsiniz…

Romatoid Artrit İçin Doğal Çözümler

Romatoid artrit dünya popülasyonunun% 1’ini etkiler, bu diğer otoimmün hastalıklardan daha fazladır. ABD’de 1/3 milyondan fazla insan bu hastalıktan muzdarip; ancak, tıp bilimi hastalığın tetikleyicilerini ve nedenlerini teşhis edememektedir. Genetik önemli bir rol oynayabilir, ancak istatistiklere göre RA hastalarının çoğunun ailesinde RA yoktur. Çok fazla stres, kirleticilere maruz kalmak, sağlıksız beslenme de buna neden olabilir.

ROMATOİD ARTRİT NEDİR?

Parmak, bilek, ayak bilekleri ve ayaklar gibi küçük eklemlerin kronik ilerleyici bir hastalığıdır; bu eklemlerin deformasyonu veya sertliği ile sonuçlanabilecek iltihap şişmesine ve ağrısına neden olur. Sağlıklı bir vücutta bağışıklık sistemi mikrop ve hastalıklarla savaşır, ancak otoimmün koşullarda, romatoid artritte bağışıklık sistemi eklemlerin ince doku astarı sinovyumuna saldırır. Bu, Synovium’un kalınlaşmasına, iltihabına ve ağrısına neden olur. Sürekli inflamasyon eklemin hareketini sınırlar ve tedavi edilmezse yavaş yavaş eklem tamamen hareketsiz hale gelebilir. Romatoid simetrik olarak büyür, yani hem bilek hem de ayak bilekleri aynı anda etkilenir. Romatoid artrit yalnızca eklemleri etkilemez, aynı zamanda vücudunuzdaki kardiyovaskülere veya solunum sistemlerine de saldırabilir. Tıp bilimi henüz RA için bir tedavi bulmadı, bu yüzden bağışıklık sistemini baskılayan, iltihaplanmayı azaltan ve ağrı kesici ilaçları reçetelendiriyor.

Romatoid Artritli bir hastaysanız, ağrıyı kontrol altına almak ve kontrol etmek için her gün almanız gereken çok sayıda ilacın farkında olabilirsiniz. Bu ilaçların aynı derecede ölümcül bir RA olabileceği gibi birçok yan etkisi vardır. Bu nedenle birçok RA hastası, örneğin homeopatik ilaç, bitkisel ilaç, su basıncı ve akupunktur gibi alternatif tedavileri dener.

Romatoid artrite iyi gelen doğal yollar şunlardır;

DİNLENME

Dinlenme romatoid hastalar için bir numaralı arkadaşıdır. Fiziksel efor eklemlere zarar verebilir ve ağrı ve sertliği artırabilir. Ayrıca, RA şiddetli yorgunluğa neden olur, her fiziksel çalışma saatinden sonra on dakika dinlenmeniz önerilir. Kısa süreli molalar vermek iş verimliliğinizi artırabilir ve yorgunluğa yardımcı olabilir.

YOGA VE MEDİTASYON

Yoga, fiziksel ve zihinsel egzersizlerin harika bir birleşimidir. Meditasyon temel olarak toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olan ve derin gevşeme sağlayan nefes egzersizidir. Yoga, farklı duruşlar sayesinde eklemlerin sertliği ve şişmesinde büyük bir fark yaratabilecek basamakları içerir. Düzenli Yoga hareketsiz eklemi tersine çevirebilir ve vücuttaki etkilenen eklemlerin esnekliğini artırabilir.

EGZERSİZ

Romatoid olduğunuzda, yorgun ve acıyla uyanırsınız, çünkü çok dinlendiğiniz için, uzun bir süre hareketsizlik, ağrı ve sertliğe neden olabilir. Bu nedenle, egzersizinizi rutininize dahil etmek önemlidir. Bir egzersize başlamadan önce romatologunuza danışın ve vücudunuzu dinleyin. Kendinizi zorlamayın ve vücudunun sınırlarını bilin. Hafif egzersizlerle başlayın ve biraz daha zor olanlara geçin. Yüzme ve koşu, RA’dan muzdarip insanlar için mükemmel egzersizlerdir.

DİYET

Bazı diyetleri savunan bazı kitaplar ve programlar var. Ortak noktaları ise konserve ve işlenmiş yiyecek yerine daha çok taze ve doğal yiyecek kullanılmasını önermeleridir. Bir glutensiz diyet, tüm diyetler arasında en başarılı olanlardan biridir ve bazı insanlar için ümit verici sonuçlara sahiptir. Süt ürünlerinden kaçınmak bazı hastalar için de iyi sonuçlar göstermiştir. Taze ürünler kullanın, kırmızı etlerden kaçının, daha fazla balık yiyin.

UÇUCU YAĞLAR

Stresin alevlenmeyi tetiklemede büyük bir rolü olduğunu bildiğimiz için, stres ve kaygıyı kontrol altında tutmak gerçekten önemlidir. Lavanta, okaliptüs veya nane yağı kullanarak yapılan aromaterapi stresi hafifletebilir ve yatıştırıcı bir ortam yaratabilir. Ayrıca RA’nın neden olduğu uykusuzluğa da yardımcı olabilir. Avucunuza bir iki damla lavanta esansiyel yağı sürün, avuç içinizi derinlemesine soluyun, lavanta yağını su difüzyonu yoluyla solumak da aynı sonuçları verebilir. Bir grup RA hastası tarafından yapılan bir çalışmada, lavanta esansiyel yağının düzenli olarak solunması ağrıya yardımcı olduğunu gösterdi. Etkilenen eklem üzerinde, taşıyıcı bir yağla veya saf halde karıştırılan lavanta, sarımsak veya zencefil esansiyel yağları sürtünme, ağrı ve iltihabını da hafifletebilir.

OTLAR VE BAHARATLAR

MANOLYA KABUĞU EKSTRESİ

Manolya kabuğu, enflamasyonu azaltabilir.  Manolya kabuğu ekstresindeki Honokiol, karaciğerdeki glikojen seviyesini arttırmadan eklem iltihabını azaltır, bu nedenle çoğu anti-enflamatuar ilaçların aksine, karaciğer sağlığını riske atmaz. Sinyalleme moleküllerini baskılayarak çalışır.

ZERDEÇAL

Zerdeçal ayrıca, anti-enflamatuar özelliklere sahiptir; otoimmün cevabı değiştirerek ağrıyı ve iltihabı azaltır. Manolya kabuğu gibi, enflamatuar sitokinleri hedefler. Bu nedenle, ilaç olarak olumsuz yan etkiler üretmez. Zerdeçal bir kapsül şeklinde alınabilir veya etkilenen bölgeye macun şeklinde uygulanabilir.

HARDAL TOHUMU

Hardal tohumu içindeki selenyum ve magnezyum sayesinde antienflamatuar ajanlar olarak işlev görür; Ağız yoluyla alınabilir  veya iltihaplı eklemin üzerine macun şeklinde uygulanabilir.

BİTKİSEL ÇAYLAR

Bitki çayları, stresi hafifletmeye ve enflamasyonu azaltmaya yardımcı olan zengin bir antioksidan içerikli polifenol içerir. Bazı çaylar aynı zamanda zihin ve vücudu gevşetirken; Bazıları eklemde savaşan, iltihaplı ve acı veren aktif bileşenlere sahiptir.

 SICAK VE SOĞUK PAKETLERİ

Sıcak paketler sertliği azaltırken soğuk paket şişmeye ve boyaya yardımcı olur. Eklemleriniz kötü alevlendiğinde soğuk paketleri kullanabilirsiniz, ancak aşırı soğuk yapmayın, 15 dakikadan daha uzun süre soğuk uygulamayın ve tekrar uygulamadan önce 30 dakika mola verin. Sıcak paketler, özellikle eklemleriniz çok sert olduğunda yararlı olabilir; Kan akışını arttırır ve hareketlerde kolaylık sağlar.

MASAJ

Aylık rahatlatıcı vücut masajı, şişmiş, hassas eklemler için harikalar yaratabilir. Vücuttaki kan dolaşımını arttırır ve stresi serbest bırakır.

BALIK YAĞI TAKVİYELERİ

Balık yağı takviyeleri, kalp hastalığı riskini azaltan omega 3 ve omega 6 yağ asitleri bakımından zengindir; RA hastaları için daha yüksek risk altında oldukları için özellikle faydalıdır. Balık yağı, sabah sertliğini azaltmada çok etkilidir.

Bir yanıt yazın

Bügün: 18 October 2024