Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2022 00:23 Kategori: Teknoloji

iPhone Kasa Değişimi Teknik Servis

iPhone Kasa Değişimi Teknik Servis

Teknoloji çağının gereksinimleri arasında yer alan akıllı telefonlar sadece iletişimi değil, pek çok farklı alanda diğer işleri kolaylaştırmayı da sağlar. Apple markası güvencesi ile imal edilmekte olan iPhone akıllı cihazlar, bir telefondan daha fazlasını sunabilmek üzere geliştirilir. Fakat kullanım sürecinde çeşitli nedenlerden dolayı iPhone kasa değişimi işlemi gerekebilir. Bu durumda söz konusu kasanın güvenilir ve uzman kişilerce değişiminin sağlanması en doğrusudur.

Her şeyden ilk sen haberdar ol!

Mail listesine kayıt ol, yeni içeriklerden hemen haberdar ol!.

Telefon kasası, telefonun iç mekanizmasını koruma altına alan kısımdır. Diğer bir deyişle telefonun ekran dışında kalan bölümüdür. Her telefon gibi iPhone serisinin de kasası mevcuttur. Cihaz için önemli bir yere sahip olan bu kısmın birden fazla nedenle hasar aldığı tespit edilmiştir. Dış etkenlere karşı belirli bir dayanıklılığa sahip olan bu parçalar, mukavemetinin üzerinde bir etkenle karşılaştığı zaman zarar görebilir. Bahsedilen nedenlerle ortaya çıkan hasarlar ise Apple kasa değişimi fiyat araştırması yapma zamanının geldiğini gösterir.

iPhone Kasa Değişiminin Sebepleri Nelerdir?

Kasası zarar gören bir iPhone’u kullanmaya devam etmek riskli olabilir. Hasar görmüş olan kasanın ekranı sıkıştırarak en ufak bir darbede hemen kırılmasına yol açması, daha fazla zarar sebep olması mümkündür. Kasaya ek olarak ekranın da yaptırılması gerekir ve bu da ekstra masraf çıkması anlamına gelir. Bu yüzden gerekli durumlarda kasanın vakit kaybetmeden yenilenmesi gerekir.

Kasanın hasar görmesine sebep olan bazı faktörler bulunur. Apple kasa değişimi sebepleri arasında en çok telefonun belirli bir yükseklikten düşerek kasasının ezilmesi bulunur. Ezilmenin yanı sıra yamulmalar, çizilmeler, kopmalar da değişim için geçerli sebepler listesini oluşturur. Eğer kasa metal ise soyulmalar görülebilir. Plastik kasalı telefonlarda ise direkt kırılma gözlenebilir. Aynı zamanda, hiçbir dış etken olmasa bile uzun süre kullanılan cihazların kasaları ister istemez yıpranır ve kullanıcısına sıkıntı çıkarabilir. Kasalar büyük oranda dikkatsiz kullanım sonucu zarar görür.

Aldığı darbeden dolayı ya da kullanım hatasından kaynaklı kasada boya atmaları oluşabilir. Bu da yenilenmesi gerektiğine işaret eder. Bunun yanı sıra lekelenmelerin gözlenmesi durumunda gereken değişim sağlanmalıdır. Bu sayede telefon çeşitli faktörlerin getireceği ileri zararlardan mümkün mertebe korunmuş olur.

Hasar Alan iPhone için Kasa Değişimi Şart mı?

iPhone telefon kasasının değişimi çoğu kullanıcı tarafından estetik kaygılar sebebiyle gerçekleştirilir. Ancak, aslen, bu parçanın yenilenmesini görünümden daha önemli noktalar gerektirir. iPhone kasa değişimi öncelikle telefonun sağlığının korunması ve kullanım ömrünün daha uzun olması açısından gereklidir.

Kasanın yapısının bozulma gösterdiği durumlarda genellikle tamir edilmesi mümkün değildir. Eğer kasada belirgin bir çizilme, kırılma, kopma, ezilme ve yamulma oluşumu gözleniyorsa en kısa zamanda değişimin yapılması şarttır.

iPhone Kasa Değişim Fiyatları

Kasanın ne sebeplerle değişmesi gerektiği kadar değişim ile gelen maliyet de kullanıcılar tarafından merak edilir. iPhone kasa değişimi fiyat değerinin sabit olmadığı söylenebilir. Çünkü söz konusu telefon birden fazla modele sahiptir ve bu modellerden kiminin kasası metalken kimininki cam maddeden imal edilmiştir. Farklı maddelerden üretilen kasaların değişim ücreti de doğal olarak farklılık gösterir.

iPhone Kasanın Hasar Görmemesi için Yapılması Gerekenler

Bazı önlemlerle muhtemel hasarlar engellenebilir. Telefon kılıfı kullanmak, kasayı korumak için en iyi yöntemlerden biridir. Bununla beraber cihazı dikkatli kullanmaya özen göstermek ve düşürmemeye gayret etmek hem telefon hem de kasa sağlığı için önem taşır. Telefonunu sık sık düşürenler telefon tutucu temin ederek kullanabilirler. Bu sayede, özellikle dış ortamlarda, telefonun sert zemine düşerek zarar görme riski ortadan kaldırılmış olur. Fakat yine de telefonunuz hasar görürse, Tamirci Abi kalitesine daima güvenebilirsiniz.

Etiket yok!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir