Türkiye’de toplu araçları aktif olarak kullanılmaya başladı çünkü vergiler gerçekten artık can yakmaya başladı. Kimse araba alamıyor ve araba alan insanlar araçlarının depolarını doldurmakta güçlük çekiyor. Eğer sizde sürekli olarak toplu taşıma kullanıyorsanız ne demek istediğimizi çok iyi biliyorsunuzdur. Otobüslerde ve özellikle metrolarda hasta olmamak elde değildir çünkü olduğunuz vagondaki tek bir kişi hasta ise ve hapşırma gibi bir hareket yaparsa direkt olarak hasta olacaksınız anlamına gelmektedir. Toplu taşıma araçlarındaki bu durum elbette otobüslerde çok daha farklıdır. Bu haberimizde toplu taşıma araçlarındaki sorunlara ve çözümlerine değineceğiz.
OTOBÜSLERDEKİ KLİMA DENGESİZLİĞİ DEVAM EDİYOR
Yazın çok soğuk ve kışın çok sıcak olan otobüslerde bir türlü orta hal bulunamadı. Klimaların gerçekten nasıl çalıştırılacağı hakkında sürücülere bilgi verilmesi gerekiyor. Dışarısı çok soğuk olduğu zamanlarda otobüslerin aşırı sıcak olması size mantıklı gelebiliyor olabilir ama toplu taşıma araçları kullanan insanlar için bu durum tam anlamıyla bir işkenceden ibarettir. Dışarısı soğuk diye kalın giyinen vatandaş otobüse bindiğinde çok sıcak olmasından dolayı terlemeye ve daralmaya başlıyor. Ayakta durmak için zor yer bulduğunuz otobüslerde üstünüzü çıkarmak ise gerçekten büyük bir yetenek gerektiriyor.
METRO SİSTEMLERİNİN JAPONYA’DAN BİR FARKI KALMADI
Japonya’da istasyonlarda bulunan görevliler insanları metrolara bindirmek için dışarıdan ittirir ve zorla insanlar vagonlara bindiriliyor. Türkiye’de bu durumu yaşamaya çok az bir zaman kaldı diyebiliriz ki aslında İstanbul’da bulunan Anadolu yakasının Kadıköy metrosunda bu durum çok yaşanıyor. İnsanlar 2 dakika bekleyip diğer metroyu kullanmamak için araç içerisinde sıkışarak gitmeyi göze alıyor. Haliyle metrolar rötarlı olarak çalışıyor ve sürekli olarak ikazlar yapılıyor. İşte tam da bu sebeple mesai saatlerinde eğer yanınızdaki kişi hasta ise sizde hasta oluyorsunuz. Çünkü aldığı nefesi yanaklarınızda hissediyorsunuz.