Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2019 14:57 Kategori: Sağlık

Diş Eti Kanaması O Hastalığın Habercisi Olabilir!

Kanser, günümüzün en önemli hastalıklardan biri ve Sadece yetişkinlerin çocukları da etkiliyor. Lösemi, çocukluk çağı kanserleri Arasında en çok görülen kanser türü oluyor. Uzmanlar özellikle 4 yaş altındaki çocuklar için hastalığın belirtileri konusunda aileleri uyardı…

Diş Eti Kanaması O Hastalığın Habercisi Olabilir!

Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Birol Baytan, Çocukluk çağında görülen en çok kanser türlerinden olan birinin 4 yaşın altındaki çocuklarda daha sık görüldüğünü belirtti. Baytan, Löseminin belirtilerine dikkat çekerek hastalık konusunda aileleri uyardı. Peki, löseminin belirtileri nelerdir? İşte detaylar…

Her şeyden ilk sen haberdar ol!

Mail listesine kayıt ol, yeni içeriklerden hemen haberdar ol!.

HER YIL 3 BİN 500 ÇOCUĞA LÖSEMİ TEŞHİSİ KONULUYOR

Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Birol Baytan, kan kanserlerinin büyüme hızı ve hücre tipine göre ikiye ayrıldığını dile getirerek, Çocukluk çağında özellikle lenfoblastik Lösemi türünün görüldüğüne dikkat çekti. Türkiye’de her yıl ortalama 3500 çocuğa Lösemi teşhisi konulduğunu hatırlatan Baytan, “15 yaş altında kanser tanısı alan çocukların yüzde 35’i lösemi hastası olarak tedavi görmektedir. Çocukluk çağında en sık görülen lösemi tipi Akut Lenfoblastik Lösemi (ALL). Tüm çocuk lösemi hastalarının yaklaşık yüzde 80’i ALL ile mücadele etmektedir. AML dediğimiz Akut Myeloblastik Lösemi türü ise tüm çocuk hastaların yaklaşık yüzde 15 ini kapsamaktadır” ifadelerini kullandı.

BELİRTİLER SIRADAN BİR HASTALIK OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜREBİLİR

Profesör Doktor Baytan, çocukların günlük hayatlarında sıradan gibi görünen halsizlik, yorgunluk gibi belirtilerin Aslında kırmızı kan hücrelerinin üretilmesini daha kaynaklanabileceğini belirterek bu hastalığın belirtilerinden birinin de diş eti kanaması olduğunu söyledi.

ERKEN TEŞHİS İLE TEDAVİ ŞANSI YÜKSEK

Profesör Doktor Birol Baytan, çocukluk çağında görülen lösemi tedavisinde önceden kemoterapi olduğuna dikkat çekerek, “Kemoterapi tedavisinin planlanması çocuğa özeldir. Tedaviye verdiği yanıta göre değerlendirilir ve planlanır. Kemoterapi ile yüzde 80 ila 90 oranında tedavi edilebilirken, AML de ise bu oran biraz daha düşüktür.
Kemoterapi sürecinin tamamlanması ile birlikte bazı özel risk grubunda olan hastalara kemik iliği nakli yapılır. Uygun bulunan vericiden toplanan kök hücreler, çocuğa nakledilerek iyileşme oranında ciddi bir artış beklenir. Son dönemlerde farkındalığın artması ile birlikte Kemik İliği Bankasına bağışta bulunanların sayısı arttığı için, uygun donör bulma ihtimali de artış gösteriyor.” dedi. Löseminin diğer belirtileri için Göz Ardı Etmemeniz Gereken 7 Önemli Lösemi Belirtisi yazımızı okuyabilirsiniz.

Etiket yok!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir