İmplantoloji
Diş hekimliğinde önemli bir role sahip olan dal, özellikle son 10 yıl içerisinde oldukça hızlı bir büyüme sergiliyor. Hastanın eksik olan dişlerini yapay implantlar ile değiştirmesine yardımcı olan eksik dişe sahip olan insanlarda restoratif tedaviye odaklanmış olan dental implantoloji cerrahi prosedür gerektirmektedir.
Aynı zamanda farklı diş ile kasma seçeneklerinden daha invazif olmasından kaynaklı olarak güvenli bir şekilde uygulanabilmesi için deneyim ve tecrübe gerekir.
Diş İmplantı Anksiyeteye Neden Olur
Prosedür hastaya mümkün olduğu kadar ağrısız ve kaygı yaşamadan süreci devam ettirme üzerine oluşmuştur. Zorlu bir alan olması ile birlikte birçok diş implantoloğu sürece odaklanır ve bir şekilde yedek diş süreci sağlanır.
İmplantoloji dalı, diş hekimlerine hastalara tanı ve tedavi ile tedavi sonrası bakım sağlayabilmesi konusunda çok yönlü olmasını gerektirir. Diş implantı hastalarda çoğunlukla anksiyeteye sebep olur, hasta implantoloji dalına odaklanmış bir diş hekiminden yardım alarak süreç boyunca kendini güvende hissedebilir.
Üç Aşamalı Prosedür
Eksik dişlerin yerine implant kullanılması hasta açısından basit ve anlaşılırdır ancak bir hekim açısından bakıldığında oldukça ayrıntılı bir prosedürdür. Üç aşamada gerçekleşir;
- Dental implant yerleştirme
- Yapay diş yerleştirme
- Bakım sonrası ile diş kontrolleri.
İmplant uygulaması için öncelikle hastanın buna uygun olup olmadığı ve prosedürün tam olarak nasıl yapılması gerektiği belirlenir.
İyileşme Ve Kaynama Süreci
Hasta ile birlikte diş hekimi diş implantını kabul ettikten sonra çene kemiğine kaynaştırılması ve yerleştirilmesi içeren bir zaman planı yapılır. Çene ile bağlantının gerçekleşmesinin ardından yapay diş yerleştirilir ve hasta doğal diş görünümüne kavuşur.
Yerleştirilen implantın çene kemiğine uygulanmasının ardından iyileşme ve kaynama süreci için belli bir zamana ihtiyaç vardır. Alt çene 2 ila 3 ay içerisinde üst çene ise 3 ila 4 ay içerisinde iyileşir. Daha sonra implant üzerine diş yapımına geçilir.