Baş Ağrısı Neden Olur?

Baş Ağrısı Neden Olur?

Baş ağrısı, hemen herkesin hayatında yaşadığı bir rahatsızlıktır. Başın belli bölgelerinde ya da tamamında meydana gelir. Birincil ve ikincil olmak üzere çeşitleri bulunan ağrılar, birbirinden farklı tedavi yöntemleri ile giderilir. Fizik tedavi yöntemlerinin uygulandığı türleri ile hasta rahatlatılır. Psikolojik ya da nörolojik kökenli ağrılara uygun tedavi yöntemleri ile ağrıların şiddeti düşürülür veya tamamen yok edilir. Baş ağrısının türlerine göre belirtileri ve nedenleri değişir.

Baş Ağrısı Çeşitleri ve Belirtileri Nelerdir?

İçerisinde başka bir hastalığı barındırmayan birincil baş ağrısı gerilim tipi, migren, nevraljik ve küme türlerine sahiptir. İkincil grupta bulunan tüler ise iyi veya kötü huylu tümör, kafa travması, hipertansiyon, glukom, grip veya kulak sorunlarından meydana gelir. Sıklıkla görülen gerilim tipi veya migren ağrılarıdır. Baş ağrısı türleri;

Baş Ağrısı Neden Olur?

  • Başın etrafında bant varmış hissi veren gerilim tipi, hafif ve orta şiddette olur. Stres, uykusuzluk ve çalışma ortamı gibi nedenlerden dolayı yaşanır. En önemli belirtileri arasında alın ve şakaklarda basınç hissi, kafa derisi ve boyun kaslarında hassasiyet yer alır.
  • Şiddetli bir baş ağrısı türü olan migrenin belirtileri arasında bulantı ve kusma olabileceği gibi nöbetler halinde haftada birkaç kez yaşanabilir.
  • Göz çevresinden başlayan küme tipi ağrı, genellikle tek taraflı olur. Huzursuzluk hissi, gözde kızarıklık ve gözyaşı, burun tıkanıklığı ve akıntı, alın ve yüzde terleme, göz kapağında düşüklük gibi belirtileri mevcuttur.
  • Nevraljik ağrı, ani bir şekilde gerçekleşir. Soğuk, dolaşım bozuklukları, kafein ve nikotin kullanımı gibi durumlardan kaynaklanabilir. Baş ağrısına neden olur? sorusunun yanıtı, türlerine göre değişebilir.

Baş Ağrısının Nedenleri Nelerdir?

Zonklayıcı ve sıkılaştırıcı baş ağrısı neden olur? sorusunun yaşanan sorunlara göre birçok yanıtı vardır. Tedavi yöntemleri de farklılık gösterir. Yaşam şeklinin değiştirilmesiyle birlikte uygulanan fizik tedavi metotları da etkili olur.

Bunlar;

  • Uykusuzluk,
  • Beslenme bozukluğu,
  • Kilo sorunları,
  • Hormonlar,
  • Kadınların menstrual dönemi,
  • Boyun fıtığı,
  • Diş ve çene problemleri,
  • Boyun düzleşmesi,
  • Duruş bozuklukları,
  • Duygu durum değişiklikleri,
  • Boyun kaslarında oluşan kas spazmları.

Baş Ağrısı Neden Olur?

Baş ağrısı problemlerine bütüncül ve fonksiyonel bakmak gerekir. Önemli olan ilgili bir hekim kontrolünden geçtikten sonra fizyoterapiye yönelik destek ve terapi metotlarının uygulanmasıdır.

Baş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Baş ağrısının tedavisi, fizyoterapi yöntemleri uygulanarak gerçekleştirilebilir. Laboratuvar testleri ve radyolojik görüntüleme teknikleri ile uzman doktorlar tarafından tanı konur. Baş ağrısı neden olur, sorusu yanıtlanıp ağrının türü belirlendikten sonra uygun tedavi yöntemi tercih edilir. Manipülatif fizyoterapi, osteopati, psikonöroimmünoloji gibi başlıca fizyoterapiye özgü metotlarla beraberinde karanlık ortam uykusu ile birlikte yoga, meditasyon, gevşeme hareketleri gibi yaklaşımlar uygulanır. Boyuna yapılan kısa süreli masajlar, gerilim nedenli ağrıları azaltır. Temiz hava ve beslenme modelinin düzenlenmesi ile birlikte rahatsızlık hissi en aza indirilir.

Baş Ağrısı Tedavisi

Dünya Baş Ağrısı Derneği yapmış olduğu açıklamada ‘ fizyoterapistler tarafından uygulanan metotların baş ağrısı problemlerinde etkin ve başarılı olduğu ‘ söylenmiştir.

Baş Ağrısı Neden Olur?

Akut ya da kronik baş ağrısı problemiyle mücadele ediyorsanız ve hekim tarafından konulmuş bir teşhis tanıya sahipseniz fizyoterapiye özgü metotlarla destek alabilirsiniz. Uzman Fizyoterapist Ahmet Burak Sezgin öncülüğünde ABS Fizyoterapi Merkezi’nde iğne, ilaç ya da ameliyatlı metot kullanılmadan gerçekleştirilen fizik tedaviye özgü yöntemler, alanında uzman fizyoterapistler tarafından uygulanır. Uzman hekimler tarafından tanı koyulan hastalar bu merkezde düzenli bir program sayesinde tedavi olur. Sağlıklı ve ağrısız bir yaşam vadeden merkez, dünya standartlarında hizmet verir. Siz de, baş ağrılarınızdan kurtulmak istiyorsanız ABS Fizyoterapi Merkezi ile hemen iletişime geçebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Bügün: 22 December 2024