Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2019 09:53 Kategori: Sağlık

Diyabet İçin Doğal Çözümler! Şeker Hastalığına Ne İyi Gelir?

Diyabet nedir? Türleri nelerdir? Diyabete ne iyi gelir? Diyabetle mücadelenizde fayda sağlayacak doğal yolları yazımızda bulabilirsiniz…

Diyabet İçin Doğal Çözümler! Şeker Hastalığına Ne İyi Gelir?

Diyabet yaygın bir sağlık sorunu haline geldi ve hem gençleri hem de yaşlıları etkiliyor. Teşhisi konduktan sonra, başka sağlık zararlarını önlemek için önlem almayı seçmelisiniz. Beslenme uzmanları, meyveler, baharatlar ve şifalı otlar gibi çeşitli doğal kaynakların diyabeti tedavi etme potansiyeline sahip olduğunu ortaya koymuşlardır. Doğal seçeneklerden yapılan tedavinin kan dolaşımınızdaki şeker seviyelerinin korunmasına yardımcı olabilir ama şeker hastalığını ortadan kaldıramayacağından da söz etmek gerekir. Ayrıca, bu bağlamda endokrinolojistinize danışmak ve ev ilaçlarını günlük rutininize dahil etmek, şeker hastalığının durumunu da iyileştirebilir.

Her şeyden ilk sen haberdar ol!

Mail listesine kayıt ol, yeni içeriklerden hemen haberdar ol!.

DİYABET NEDİR?

Kan şekeri veya kan şekeriniz kontrol edilemez düzeyde olduğunda kronik bir hastalıktır. Kan şekeri, tükettiğiniz gıdalardan vücudunuzda enerji gelişmesine yardımcı olan birincil kaynaktır. Ayrıca, pankreasınızın salgıladığı insülin adı verilen bir hormon enerji üretmek için vücudunuzun hücrelerine girer. Bu durumda, vücudunuz gerekli insülin üretmez veya uygun şekilde kullanmaz. Bu durumda, glikoz kanda kalır ve çeşitli sağlık hastalıklarına katkıda bulunan hücrelere ulaşmaz.

DİYABET TÜRLERİ

Aşağıda yaygın diyabet türlerine göz atalım:

DİYABET TİPİ 1

Vücudunuz bu durumda insülin üretmez. Bağışıklık sisteminiz pankreasta bulunan ve insülin gelişimine katkıda bulunan hücreleri parçaladığında oluşur.

DİYABET TİP 2

Vücudunuzun gerektiği şekilde insülin kullanmadığı veya üretmediği en yaygın diyabet türüdür. Her yaşta ortaya çıkabilir. Bununla birlikte, yaşlı veya orta yaşlı insanlar sık ​​sık bundan etkilenir.

GESTASYONEL DİYABET

Kadınlar hamilelik sırasında gestasyonel diyabetle karşılaşırlar. Bebeğin doğumundan sonra yok olur. Ancak hamilelikte bu sorunla karşılaşan kadınlar orta yaşlarında tip 2 diyabet geliştirmeye yatkındır. Diyabet için doğal çözümler şu şekildedir;

FESLEĞEN YAPRAĞI

Beslenme uzmanları, fesleğen yaprağı gibi doğal kaynakları kullanmanın sağlığınıza zarar vermeden yüksek kan şekeri seviyesini azaltabileceğini öne sürüyor. Fesleğen yaprakları, bir antioksidan santralı ve insülin salgılayan ve bozulmamış hücrelerin yeterli işleyişini destekleyen çeşitli bileşiklerdir. Hazırladığınız yemeklere ekleyerek fesleğen yapraklarını günlük rutininize ekleyebilir ve kahvaltıdan önce bir çorba kaşığı suyunu tüketebilirsiniz.

MANGO YAPRAKLARI

İnanılmaz görünebilir ama taze mango yaprakları ile yapılan bir çayı tüketmek, şeker hastalığı olan insanlar için harikalar yaratabilir. Tek ihtiyacınız olan 15 mango yaprağı, en az 15 dakika kaynatın ve aç karnına için. Kan dolaşımındaki şeker seviyelerini dengelemek için günde en az bir kere içmelisiniz.

ACI KABAK

Acı kabak charanthin bir güçtür. Düzenli olarak tükettiğinizde, acı kabak kan şekerinin düşürülmesine yardımcı olur. Eski dengesizlikleri ile mücadele etmek için pankreasın insülin salgılanmasını arttırır. Diyetisyenler, durumlarını kontrol etmek için her türlü diyabeti olan kişilere acı kabak önermektedir.

TARÇIN

Cinamik asit, cinnamaldehit ve cinnamat tarçın gibi biyoaktif bileşiklerle zenginleştirilmiş, şeker hastalarının sağlığını artırabilecek harika bir baharattır. Diyabetin kontrolü ile ünlüdür ve insülin aktivitesini tetikleyerek vücudunuzdaki yüksek kan şekeri seviyesini hafifletir. Ayrıca, beslenme uzmanları, baharat tip 2 diyabet hastaları için etkili bir seçenek haline gelebileceğini öne sürüyorlar. Tarçın’ı rutininize dahil etmenin hızlı yollarından biri, günde bir kez tarçın çayı tüketmektir.

ÇEMEN OTU

Çemen otu, tip 1 ve 2  diyabetin korunmasına yardımcı olabilecek en faydalı baharatlardan biridir. Araştırmalar, diyet lifi gibi bulunan besin maddelerinin yüksek glikoz seviyelerini kontrol etmek için işlevini göstermiştir. Dahası, kanınızın vücut organlarınızda birikmesini önleyen şekeri uygun şekilde emmesini sağlar.

HİNT BEKTAŞİ ÜZÜMÜ

Antioksidan olan Hint bektaşi üzümü’nden bol miktarda C vitamini alabilirsiniz. Meyve, kan dolaşımınızdaki şeker seviyelerini dengelemek de dahil olmak üzere sayısız sağlık yararına sahiptir. Bektaşi üzümü tüketmek pankreas aktivitesini destekler ve insülin üretimine yardımcı olur. Ayrıca vücudunuzdaki aşırı glikozu azaltmak için güvenli bir kaynak olabilir.

SİYAH ERİK

Beslenme uzmanları, yeterli miktarda siyah erik suyunu diyetlerine dahil etmeleri için diyabetik ilaç kullanmasını şiddetle tavsiye ediyorlar. Meyve, ellagik asit, hidrolize edilebilir taneler ve antosiyaninler gibi antioksidanları içerir. Kara eriklerin düzenli olarak tüketilmesi, hem tip 1 hem de tip 2 diyabetli insanlara yarar sağlayabilir.

KÖRİ YAPRAKLARI

Köri yapraklarının kan dolaşımınızdaki glikoz seviyelerini koruyacak kadar güçlü olduğunu öğrendikten sonra bunları düzenli olarak öğünlerinize ekleyeceksiniz. Yaprakların nişastadan elde edilen şeker miktarını azalttığı söylenir.

ALOE VERA

Fitosterollerle zenginleştirilen aloe vera, tip 2 diyabet hastaları üzerinde anti-hiperglisemik bir etkiye sahip olabilir. Beslenme uzmanları, kanınızdaki açlık şeker seviyelerini hafifletmek için güvenli ve doğal bir kaynak olduğunu öne sürüyorlar. Ayrıca, zerdeçal, defne yaprağı ve aloe veranın bir karışımını hazırlayabilirsiniz, bu bitkisel ilacın kandaki glikozu kontrol ettiği söylenir.

GUAVA

Guava bir güç santrali ve C vitaminidir. Araştırmalar, diyabetiklerde şeker seviyelerinin korunmasına gelince, her iki besin maddesinin de gerekli olduğunu kanıtladı. Meyvelerdeki yüksek lif içeriği, sonuçta daha iyi şeker emilimine yol açan metabolizmayı destekler. Ve antioksidanlar, tip 1 diyabete katkıda bulunan diğer faktörleri engelleyecektir.

KETEN TOHUMLARI

Bazı esnek tohumlar genel refahınızın durumunu değiştirebilir. Şeker hastaları için de oldukça faydalılar. Antioksidanlarla zenginleştirilmiş, düzenli tohum tüketimi, vücudunuzdaki oksidatif stres hafiflemesi nedeniyle insülin duyarlılığını azaltır. Ayrıca, keten tohumlarındaki lif, yağları ve şekerleri aynı şekilde emmeye yardımcı olur.

HİNTLİ LEYLAK (NEEM)

Acı bir tadı olan neem diyabet tedavisinde faydalıdır. Araştırmalar, Hint leylakının kullanılmasının, insülin aktivitesini engellemeden uyarıcı kan şekeri seviyelerini koruyabildiğini kanıtladı. Doğal kaynaklar olumsuz etkiler içermese de, kan dolaşımında sürekli olarak yüksek glikoz içeriği olması durumunda endokrinolojistinize danışmanız önerilir.

YEŞİL ÇAY

Yeşil çay tüketerek bol miktarda polifenol elde edebilirsiniz. Beslenme uzmanları, düzensiz kan şekeri seviyelerini düzenlemek için düzenli olarak en az bir bardak ılık yeşil çay önermektedir.

KARANFİL

Karanfillerin insülin direncinin tedavisinde etkili olduğu söylenir. Çalışmalar, baharatın, quercetin , antosiyaninler ve fenol gibi sayısız antioksidanın bir güç kaynağı olduğunu ortaya çıkardı .

BİBERİYE

Diyabet hastaları, biberiyenin sadece yemeklere lezzet katmadığını, aynı zamanda yüksek glikoz seviyelerini etkisiz hale getirmeye yardımcı olabileceğini öğrenmekten mutluluk duyacaktır. Bitkinin düzenli tüketimi, gebelik ve tip 1 ve iki diyabet için oldukça faydalıdır.

KEKİK

İtalyan mutfağı için önemli bir bileşen olabilir, ancak diyabetle ilgili yararları dünya çapında ünlüdür. Kekik düzenli olarak tüketilirse, kan akışınızdaki glikoz seviyelerini düşürebilir.

ADAÇAYI

Beslenme uzmanları, adaçayı, diyabet için öngörülen ilaçlarla birlikte tüketmenin düzensiz şeker seviyelerini yeterli şekilde koruyabileceğini öne sürüyorlar. Bu yüzden yüzyıllar boyunca geleneksel tıbbın bir parçası olarak kaldı.

NOT: Diyabet gibi kronik hastalıkların genel refahınızı etkileme potansiyeli vardır. Bu nedenle, yukarıda belirtilen ev ilaçlarını deneyin ve durumunuzu koruyun.

Etiket yok!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir