PERKOTEK PLAKA TANIMA SİSTEMİ

PERKOTEK PLAKA TANIMA SİSTEMİ

Kameralardan gelen görüntülerde plakanın koordinatları belliyse görüntü işleme yazılımları plakayı kolayca işler ve hem rakamları hem de harfleri okuyabilir. Plakanın koordinatlarının belirlenebilmesi ise renk aralıkları sayesinde olur.

Plaka okuma sistemlerinde kullanılan kameralar analog ve IP olacak şekilde iki tipte bulunmaktadır. Analog kameralarda plaka çözümlemelerinin başarı oranı oldukça düşük olmasından kaynaklı, bu kameraların kullanım alanları oldukça azdır.

IP kameralar ise daha kaliteli oldukları ve doğrulama oranları daha yüksek olduğu için pek çok yer tarafından tercih edilmektedir.

Plaka Tanıma Sistemi

Plaka Tanıma Sistemi, plakayı yüzde 98 doğruluk oranında tanımlar. Okuma süresi oldukça hızlıdır 5 ile 7 milisaniye arasında değişmektedir. Aracın 250 km / saat hızına kadar plaka okuyabilmektedir. PTS’ler araçların hızlarını tespit edebilir, Mobese sistemleri ile uyumlu bir şekilde çalışabilmektedir. Tüm plakaları okuma özelliğine sahiptir, şekli ve rengi fark etmeksizin tüm Latin alfabe ile yazılmış plakaları algılayabilmektedir. Araçların markalarını renklerini tespit edebilmektedir. Gündüz – Gece fark etmeksizin çalışır ve doğru sonuç alınabilmektedir. Kayda geçen bu plakaları raporlanabilmektedir. Emniyet güçleri ile birlikte koordineli çalışabilen bir sisteme sahiptir, yerel veri tabanına bağlanıp sorgulama sonucunda istenilen sonuçlara ulaşılabilmektedir. Otomatik bir şekilde bariyer tetiklemesi yapılabilmekte olup otoparklarınızı güvenli ve kontrollü bir şekilde kullanabilme yetisine sahiptir. Geçişine izin verilecek araçlara fiş veya etiket basılabilir, genellikle AVM’lerin otopark sistemleri de böyle çalışmaktadır. Otomatik bir şekilde ücret otomasyonuna yönlendirilebilmektedir. Tüm otomasyonlarla birlikte çalışabilen bir sisteme sahiptir. Sisteme kayıt edilen araçların yani plakaların geçişini otomatik bir şekilde izin vermektedir. Android ve iOS işletim sistemlerini kullanan cihazlar ile uyumlu ve sorunsuz bir şekilde çalışmaktadır.

Plaka Tanıma Sistemi kurulumu nasıl olmalıdır?

Plaka Tanıma Sisteminin kurulumu aşamasında kameranın konumlandırılacağı yer ve kameranın hangi açıdan gözetlediği oldukça önemlidir. Aynı zaman da kullanılan kameralar yüksek çözünürlüklü bir özelliğe sahip olmalıdır. Kamera açısı düzgün ayarlanmadığı zaman, görüntü kalitesi net değilse ya da veri tabanı sağlam olmadığı zaman plaka tanıma sistemi net bir şekilde okunamamaktadır. Bu durum en çok yağmur ya da şiddetli rüzgar gibi olumsuz hava koşullarında ve App olarak tabir edilen standart dışı plakalarda sorun çıkarmaktadır.

Kamera montajının sağlam yapılmasına dikkat edilmelidir. Aksi takdir de rüzgarlı havalarda kamera yerinden oynayabilir ve açısı bozulabilir. Bu da görüntü kalitesinin düşmesine yol açıp araçların plakasını okumamasına sebep olacaktır.

Kameranın konumuna göre odak seviyesi ayarlanmalıdır. Plakayı okuma genişliği ideal şartlarda 30 metre ile 35 metre arasında değişmektedir. Plaka okuma sınırının içerisinde olan araçları aynı anda gözetleyip okuyabilme yetisine sahiptir. En iyi aydınlatma ayarları Wide Dynamic Range özellikli kameralardadır.

Plaka Tanıma Sistemleri nerelerde kullanılır?

Plaka tanıma sistemleri otoparklarda, şehirlerin giriş çıkışlarının olduğu otoyollarda, köprülerde, gişelerde, sınır kapılarında, üniversitelerde, hastanelerde, otellerde, hava alanlarında, otogarlarda ve alışveriş merkezleri gibi pek çok yerde kullanılmaktadır.

Plaka Tanıma Sistemi sayesinde, Otoparkta araçların ücretlerini verip vermediğini ve otoparkta ne kadar kaldığını tespit edilebilmektedir. Belirlenen noktaların giriş çıkışları kontrol edilerek üst düzey güvenlik sağlanmaktadır. Ücretli geçişler de ücretli yollara giren araçların kaydı tutulabilmektedir. Sınır kapılarından ülkeye giriş yapan yabancı plakalı araçların giriş ve çıkışları kontrol altına alınarak araçlara ait tüm bilgiler veri tabanına kaydedilmektedir. Trafik kurallarını ihlal eden araçların, hız ihlali yapan araçların ya da kırmızı ışıkta geçen araçlar tespit edilebilmektedir.

OGS, HGS ve kartlı geçiş gibi sistemlerle entegreli bir şekilde çalışabilen Plaka Tanıma Sistemleri site otoparkına giriş ve çıkış yapan tüm araçları kontrol edebilmektedir. Çalıntı ya da haklarında yakalama emri olan araçlar tespit edilebilir. Kameraya takılan plakalar Kent Güvenlik Yönetim Sistemi’ne aktarılır. Eğer araç aranıyorsa ya da çalıntıysa Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bildirim yapılabilmektedir.

Bunların yanı sıra karayollarının araç yoğunlukları ölçülebilir, Karayollarının stratejik analizleri yapılıp gelişim sağlanabilmektedir. Akıllı trafik sistemleri aktif hale getirilebilir ve buna istinaden trafik düzenlemeleri yapılabilmektedir. İki bölge arasındaki araçların ulaşım süresi hesaplanabilir ve trafik yoğunluğu tespit edilip başka bir yol kullanılmasına yol açabilmektedir.

Bir yanıt yazın

Bügün: 19 September 2024