Bu eğitimler de kişilerin seviyesine göre uygulamak yapılmakta, başlangıç, orta ve ileri seviye eğitimleri kategorize edilmektedir. Eğitimler de kursiyerlerin ilgi alanına ve becerilerine göre bilgisayarlı ve bilgisayarsız kodlama uygulamaları ile kursiyerlerimiz uzmanlaşmakta ve ilgi duyduğu alanlar da profesyonel projeler geliştirmektedir.
Şuan da okullar da bilim ve teknoloji derslerin de başlangıç düzeyinde eğitim verilmekte olup bazı özel okullar da bilim laboratuvarları oluşturulup bu alanda çocukların eğitimleri zenginleştirilmektedir. Genel itibari ile eğitimler bilgisayar öğretmenleri tarafından verilse de, yazılıma ve geleceğin dili olan kodlamaya meraklı olan herkes tarafından eğitimler alınıp eğitmenlik yapılmaktadır. Birçok ilde karşımıza çıkan çocuklara yönelik kurulan atölyeleri ile bu işin ne kadar önemli olduğunu ve uzun yıllar eğitimlerin zenginleştirilerek devam edeceğini ön görmekteyiz.
Bu süreçte özellikle çocuklarımızın çok küçük yaşta bu eğitimi almaları, gelişen teknoloji dünyasına uyum sağlamları için, yeni nesil teknoloji araçlarına hızlı adaptasyon sağlamaları için çok büyük imkânlar tanımaktadır.
Bu konuda ülkemiz de Robotik Kodlama Eğitimini desteklenmeye başlanmış, okullar da öğretmenlerimizin egzersiz açmaları için de imkân verilmiştir. Şuan da bu eğitimi alan eğitmen adaylarının büyük bir kısmı Meb de öğretmen olarak görev yapan hocalarımız dan oluşmaktadır. Peki, bu kadar önemli eğitim de çocuklarımızın ve yetişkinlerimizim kazanımları ne olacak biraz da o konuda bilgilendirme yapalım sizlere.
Robotik ve Kodlama Eğitimi Kazanımları
Öncelikle robotik ve kodlama eğitimin en temel mantığı ilk olarak algoritma oluşturmak ve oluşturulan algoritmaların aşama aşama uygulanmasını sağlamaktadır. Algoritma oluşturmak en temel anlamıyla, planlama yapmak anlamına da gelmektedir.
Bir diğer kazanım sağlanan konu ise yaratıcı düşünme becerileridir. Yapılacak uygulama ne olursa olsun, önce hayal etmesi, sonra tasarlaması ve son olarak da harekete geçmesi gerekir. Bura da hayal ederken kursiyerler ister istemez düşünmeye, yenilikleri inşa etmeye çalışırken yaratıcılık alanında kazanımları da gelişmektedir.
En önemli kazanımlardan bir tanesi alternatif çözümler üretme, yani problemler ile başa çıkabilme becerisinin gelişmesidir. Hayal edilen proje tasarlanırken hiçbir şey istediğimiz gibi gitmeyecektir. Ne kadar kusursuz plan yaparsak yapalım, süreçte mutlaka aksaklık çıkabilecektir. Bazı durumlar da en başa dönmemiz dahi gerekebilecektir. Bu durum da kursiyerlerimizin sorunlarla başa çıkma, alternatif çözümler bulma konusunda ciddi zorlanacağı, bu konuda birçok araştırmalar yapması gerekeceği için farkında olmadan mücadele ve sabır göstermek durumunda olacaktır.
Ve son olarak teknik beceriler de bu işin en zor ve en keyifli kazanımlarından biri olacaktır. Özellikle STEM uygulamalarında daha çok önümüze çıkan teknik beceriler, el kol ve parmak kaslarımızın gelişmesine, güncel hayatımız da kullandığımız basit işleri kolayca yapmamıza imkân verecektir. Örneğin eviniz deki musluğun damlaması ya da ev için de yapılacak küçük tadilatlar için de size deneyim kazandıracak bir eğitim programı olacak.
Bu kazanımlara ek olarak, çocuklarım maalesef pandemi sebebi ile şuan teknolojiyi istediğimiz ölçüde kullanma alışkanlığı kazanmadılar. Tablet, telefon, bilgisayar ve televizyon şuan kendileri için verimli geçirdikleri bir saat dilimi değil maalesef. Bu eğitimler ile bu araçları daha efektif kullanacak, aynı araç gereçler ile kendilerini çok daha fazla geliştirme imkânı bulacaklardır.
Robotik ve Kodlama Eğitimi Sertifikası Ne İşe Yarar ?
Üniversite Onaylı Robotik ve Kodlama Eğitimi Sertifikası, kodlama ve robotik ile uğraşmak isteyenlere istihdam olanağı sağlamaktadır.
- Bu sertifikayı almaya hak kazanan kişiler çeşitli eğitim kurumlarında robot kodlama eğitmeni olarak görev yapabilir.
- Üniversite onaylı robot kodlama eğitimi sertifikası da, meb de egzersiz açma imkanı verecektir.
- Bu sertifikaya sahip kişiler satranç ve zeka oyunları atölyelerin de robot kodlama öğretmeni olarak çalışabilirler.
- Özel eğitim kurumlarında çalışmak isteyen öğretmenler, cv lerini güçlendirmek ve özgeçmişlerine daha kapsamlı bir profil çizmek için Üniversite onaylı robot kodlama eğitim sertifikasını kullanırlar.
- Bu sertifika ile çocuklar gelecekteki teknolojik gelişmelere ve yeniliklere daha kolay uyum sağlayabilirler.