Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2019 12:57 Kategori: Sağlık

Saçkıran İçin Doğal Yöntemler! Saçkıran Neden Olur?

Saçkıran nedir? Nasıl tedavi edilir. Saçkıran tedavisinde hangi doğal yollara başvurmalısınız? Saçkıran tedavisi için bütün bilmek istediklerinizi yazımızda bulabilirsiniz…

Saçkıran İçin Doğal Yöntemler! Saçkıran Neden Olur?

Saçkıran, yaygın cilt enfeksiyonlarından biridir. Deri uzmanları, Trichophyton Rubrum’un – bir çeşit mantarın bu tür cilt enfeksiyonuna katkıda bulunduğunu öne sürüyor. Zayıf bir bağışıklık sisteminin virüsün üremesine de izin verdiğini söylemek yanlış olmaz. Nemli ve sıcak bölgeler mantarlara ev sahipliği yapar. Vücudunuzun çeşitli bölümleri, kafa derinizden ayaklarınıza kadar saçkıran avına düşebilir. Dahası, kaşıntılı, kırmızı ve pullu yuvarlak yamaların ortaya çıkması, size saçkıran tarafından enfekte olduğunu gösterir.

Her şeyden ilk sen haberdar ol!

Mail listesine kayıt ol, yeni içeriklerden hemen haberdar ol!.

Durum rahatsızlık verirken derhal tedavi edilmesini sağlamalısınız. Saçkıran, özellikle kafa derinizi, parmağınızı ve ayak tırnaklarınızı etkiliyorsa, tamamen inatçı bir cilt enfeksiyonu olduğuna dikkat etmek önemlidir. Bu hastalığa yakalanan herhangi biriyle fiziksel olarak temasa geçerseniz, diğer insanlara da yayılabilir.  Kişinin havlu veya tarağını  kullanıyorsanız, daha büyük olasılıkla saçkıran enfeksiyonu gelişecektir. Evcil hayvanınıza saçkıran enfeksiyonu bulaştığında da etkilenebilirsiniz. Bununla birlikte, vücudunuzdan elimine etmek için doğal tedaviler olduğunu bilmek sizi mutlu edecektir. Tamamen tahriş edici cilt enfeksiyonundan kurtulma prosedürüyle ilgili olarak tutarlı olmanız beklenir. Cilt uzmanı, hastalıklı bölgeyi temiz ve kuru tutmak, havluları, çarşafları, giyecek maddelerini sık sık yıkamak, cildinizin etkilenen yamasında kimyasal maddeler kullanmaktan kaçınmak gibi, tekrar tekrar solucan otu başlangıcını önlemek için gerekli önlemlerin alınmasını önerir.

Saçkıran için Doğal Tedaviler;

ALOE VERA

Bir çalışma, aloe veranın , mantar önleyici özellikleri de içeren altı antiseptik ajanın bir güç merkezi olduğunu ortaya koydu . Jeli etkilenen bölgeye günde en az üç kez uygulayabilirsiniz. Aloe vera jeli ayrıca tahriş olmuş, şişmiş veya kaşıntılı cildi etkili bir şekilde yatıştırmaya yardımcı olan iyileştirici ve yatıştırıcı bir bileşen içerir. Bunun için, her zaman organik aloe vera bitkisinden alınan taze jeli tercih etmelisiniz.

LİMON YAĞI

Limon otu yağının etkinliğini, sağlık rahatsızlıklarını tedavi etmek içinde duymuş olabilirsiniz. Saçkıran enfeksiyonu dahil olmak üzere çeşitli cilt enfeksiyonlarını ortadan kaldırdığı da bilinmektedir. Sadece taşıyıcı yağın küçük bir kısmını limon yağı içine karıştırın ve pullu cilde günde iki kez uygulayın. Uygulama için tamamen pamuk kullandığınızdan emin olun ve parmak uçlarınızı kullanmaktan kaçının.

SARIMSAK

Cilt enfeksiyonu üzerine hindistancevizi veya zeytinyağı ile yapılan sarımsak karışımını da uygulayabilirsiniz. Gazlı bez ile güzelce sarın iki saat boyunca beklemeye bırakın. Dikkatlice durulayın ve iyileşene kadar işlemi günlük olarak iki kez tekrarlayın. Ancak, kaşınması veya şişmesi durumunda derhal yıkayın ve doğru tedaviyi almak için cilt uzmanınıza danışın.

ZERDEÇAL

Zerdeçal sadece bir baharat değildir. Temel veya küçük sağlık sorunlarını aynı şekilde tedavi etmek için kullanabilirsiniz. Ayrıca, birçok çalışma baharatın bu bağlamda etkinliğini göstermiştir. Antimikrobiyal özellikleri nedeniyle saçkıran enfeksiyonuyla uğraşırken zerdeçalı tercih edebilirsiniz. Zerdeçal çok yönlü bir baharattır. Yiyecek kaynaklarıyla birlikte tüketmeniz veya baharatla yapılan karışımı uygulamanız yararlıdır. Örneğin, deri enfeksiyonundan kaçınmak için küçük bir kısmını ılık bir süt bardağında seyreltebilirsiniz. Ek olarak, zerdeçal içine su veya hindistancevizi yağı ekleyerek kalın bir macun hazırlayabilirsiniz. Etkilenen alanı tamamen kuruduğunda nazikçe yıkamalısınız.

CİLDİ TEMİZ TUTMAK

Cilt uzmanları, doğru tedaviyi seçmezseniz, solucan otu enfeksiyonunun vücudunuzun diğer bölgelerine yayılma ihtimali olduğunu öne sürmektedir. Ayrıca, etkilenen cildin temiz tutulmasını tavsiye ederler. Günde bir veya iki kere ılık su ve sabun kullanarak yıkanmalıdır. Ardından, yarayı temiz bir peçeteyle dikkatlice silerek kurulayın.

ÇAY AĞACI YAĞI

Hindistancevizi yağı ile karıştırılmış çay ağacı yağı saçkıran enfeksiyonu için en iyi sonucu verir. Aynı zamanda dünyadaki bu cilt enfeksiyonu için en güvenilir doğal tedavilerden biridir. Çay ağacı yağını günde üç kez uygun şekilde iyileşene kadar uygulayabilirsiniz.

GREYFURT ÇEKİRDEĞİ EKSTRESİ

Greyfurt çekirdeği ekstresinin, kısa sürede saçkıran nedeni ciltte oluşan kızarıklığı azalttığını görünce çok şaşıracaksınız. Özü piyasalarda yaygın olarak bulunmaktadır. Tek yapmanız gereken eşit su ve greyfurt özü kısımlarını karıştırmak ve cildinize pamuk top kullanarak uygulamaktır. Alanı ılık suyla hafifçe temizleyin ve işlemi tekrarlayın. Greyfurt tohumunda bulunan antifungal nitelikleri elde etmek için karışımı tekrar tekrar uygulayabilirsiniz.

ELMA SİRKESİ

Elma sirkesi , antifungal özelliklerin bir deposudur. Saçkıran enfeksiyonu gibi cilt enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır. Kullanmanın prosedürü basittir. Cildinizin enfekte olmuş kısmını elma sirkesine batırılmış bir pamukla silerek temizleyin. Maksimum fayda sağlamak için en az günde üç kez tekrarlamalısınız. Bu durum sırasında elma sirkesi kullanmanın da saçkıran enfeksiyonunun tekrar oluşmasını önleyebileceğine inanılmaktadır.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Hindistan cevizi yağı güçlü yağ asitleriyle doludur. Bu yağ asitleri, hücre zarlarını yok ederek ringworm enfeksiyonunu ortadan kaldırma potansiyeline sahiptir. Hindistan cevizi yağı, çeşitli cilt problemlerini tedavi edebilir ve özellikle kafa derisi üzerinde ise, saçkıran tedavi etmek için yararlı bir kaynak olarak kabul edilir. Günde üç kez kullanılırsa en iyi sonucu verir.

KEKİK YAĞI

Thymol ve carvacrol, yalnızca saç kurdu enfeksiyonunun yayılmasını durduramayan ancak cilt enfeksiyonunun başlangıcını tekrar hafifleten iki güçlü antifungaltir. Etkilenen bölgeyi iyileştirmek ve sık sık verdiği şişliği yatıştırmak için yağı günde iki kez uygulayabilirsiniz. Ayrıca, olumsuz etkilerden uzak durmak için yabani kekikten elde edilen kekik yağı satın aldığınızdan emin olun.

LAVANTA YAĞI

Çeşitli çalışmalar lavanta yağının cilt enfeksiyonu üzerindeki etkilerini kanıtlamıştır. Saçkıran enfeksiyonundan kurtulmak da bilinen bir kaynaktır. Bu özellikler cildinizde mantarların daha da gelişmesini engeller. Lavanta yağı, derhal etkili bir şekilde yamadaki kızarıklığı ve kaşıntıyı yatıştırır.

NOT; Saçkıran enfeksiyonu küçük bir sağlık problemi gibi gözükse de, cildinizin diğer bölgelerine yayılabilir. Bu yüzden gecikmeden tedavi yaptırmanız gerekir. Doğal kaynakların olumsuz etki içermediğine dair bir inkâr yoktur. Buna rağmen, düzenli olarak doğal tedaviyi kullandıktan sonra bile saçkıran iyileşmesi bulamazsanız, cilt uzmanınıza danışmalısınız.

Etiket yok!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir