SSS Şema Nedir? | SSS Şema İşaretlemesinin Faydaları

SSS Şema Nedir? | SSS Şema İşaretlemesinin Faydaları

SSS şema, Google arama motoru sayfaları içinde zengin snippetleri görüntülemek için kullanılan bir yapısal veri türü olmaktadır. SSS şema verileri içeriklerin arama motorları tarafından çok daha anlaşılır olmasını sağlamaktadır. SSS diğer adı ile sıkça sorulan sorular işaretlemesi ile doğru yapılan SSS işaretlemeleri Google’da çok daha kaliteli bir görünüm sağlamaktadır.

SSS İşaretlemesi Nedir?

Şema işaretlemeleri, Google arama sonuçlarında sayfalarınızın çok daha zengin gözükmesini sağlar. SSS işaretlemesi de sayfalara eklenen sıkça sorulan soruların, Google aramalarında gözükmesini sağlamak amacı ile kullanılan işaretleme yöntemi olmaktadır. Yazımızın ilerleyen bölümlerinde ileteceğiniz kod parçalarını sayfalara ekleyerek, Google aramalarında sıkça sorulan soruları gösterebilmeniz mümkün olmaktadır.

SSS Şema İşaretlemesinin Faydaları

SSS işaretlemeleri genel olarak, organik trafiklerinizde çok büyük oranda büyüme sağlayacaktır. SEO’da çok değerli bir metrik olan tıklama oran değerini, yapacağımız sıkça sorulan sorular işaretlemeleri ile artırabiliriz. Bu kapsamda tıklama sayısının artması halinde ilgili olan anahtar kelimelerde alakalı olduğunuzu arama motorları anlamakta ve sıralamalarınızı iyileştirmektedir.

Buna ek olarak da sıkça sorulan sorular işaretlemesi, Google arama sonuçlarında çok önemli bir alana sahip olmaktadır. Bu konu da alt sonuçlarda yer alan rakiplerin, tıklanma oranını çok büyük oranda düşürmektedir.

SSS Şema Nedir? | SSS Şema İşaretlemesinin Faydaları

SSS Şeması Uygulaması

SSS şemasını iki farklı yöntem ile sayfanıza eklenmektedir. Bu yöntemler genel olarak; microdata ve json işaretleme yöntemleri olmaktadır. Dikkat edilmesi gereken konu da hangisi seçilirse seçilsin sürekli olarak seçmiş olduğunuz yöntem ile ilerleyin. Bu durumda 2 yöntemi karıştırmak iyi bir fikir değildir.

  1. Mikrodata (Mikro veri) İşaretleme Yöntemi: Mikrodata işaretleme yöntemi diğer yönteme göre biraz karışık gelebilir. Bu durumda sitenizde öğeleri direkt bir şekilde kodlamanız gerekmektedir. Yazılım ekibi olmaz ise gövdeye kodları eklemek sizi biraz zorlayabilir.
  2. JSON İşaretleme Yöntemi: Kodları sıfırdan yazabilir veya bazı kod dizilimlerini kullanabilirsiniz. Name veya text alanlarını değiştirilmektedir.

SSS işaretlemeleri doğrulukları 3 adımda basit bir biçimde yapabiliriz. Bunlar; test, canlı test aracı ile ön izleme, dizine ekleme talebinde bulunmak. Testlerden olumlu geçilmiş olsa da SSS işaretlemelerinizin Google aramalarında, anahtar kelime olarak ilk sayfada bulunması gerekmektedir.

SSS şemasını doğru bir şekilde uygulamak için SEO ajansı ile çalışabilir, https://www.bigbang-digital.com/ sitesinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Bügün: 12 September 2024