Likit Parafin Nedir? Kozmetik Sektöründe Likit Parafin Kullanımı

Özellikle nemlendirici etkisi nedeniyle likit Parafin kozmetik sektörünün vazgeçilmezleri arasındadır. Peki, kozmetik sektöründe likit Parafin nasıl kullanılır? Likit Parafin kullanımı güvenli midir? İşte detaylar…

Parafin, petrol ve kömürden elde edilen bir hidrokarbon karışımıdır. Kozmetiklerde veya hatta terapötik kullanımlarda, bazı gıda maddelerinin temeli için mumlu kağıt yapmakta kullanılır. Mumlarda parafin de görmüş olabilirsiniz, çünkü bu maddeyle yapılmış pek çok ürün vardır. Aslında, bir mum döktüğünüzde ve balmumu ellerinize düştüğünde, parafine çok benzer bir etkisi olur. Hidrokarbonlar yüksek sıcaklıklarda rafine edilir ve ağır yağlar elde edilir, daha sonra sıfır dereceye Celsius’a soğutulur ve kristalleştirilir ve daha sonra santrifüjleme veya süzme ile ayrılır. Kalan ürün daha sonra kullanılmak üzere laboratuvarlara gönderilen şeydir. Bugün sizlere likit parafin ve kozmetik sektöründe kullanımı hakkında detaylı bilgiler vereceğiz.

PARAFİNİN ÖZELLİKLERİ VE TERAPÖTİK KULLANIMLARI

Parafin birçok özelliğe sahiptir, ancak en çok bilinen ve en çok talep edilen nemlendirici özelliğidir, bu yüzden güzellik bakımlarında çokça kullanılır. Bununla birlikte, birçok insanın bilmediği terapötik kullanımlara da sahiptir.

Kas ağrıları ve hatta osteoartrit, artrit, kontraktürler veya burkulmalar için şiddetle tavsiye edilir. Isı uygulaması ve dermisin derin bölgelerine etki etme kapasitesi bu tür yaralanmaların tedavisinde idealdir. Fizyoterapi uygulamalarında, tedavi veya rehabilitasyon için çok faydalı olabilir. Yaptığı şey, sıcaklığın neden olduğu yaralanma ağrılarını yatıştırması.

Bunu yapmak için, likit parafin banyoları kasları gevşetmek, spazmı rahatlatmak ve kontraktürleri iyileştirmek için kullanılır. Parafin, romatizma ve travma durumlarında termoterapi olarak kullanılır ve tedavi edilecek alanın sokulmasıyla yapılır. Terapötik etkisi, su ile uygulanmasından çok daha iyidir ve ayrıca, analjezik etki daha dayanıklıdır, dolayısıyla yaralanmanın ağrısı azalır ve uzun sürmez.

Kısacası, parafinin özelliklerinin aşağıdaki durumlar için iyi olduğunu söyleyebiliriz:

  • Artrit
  • Ödem
  • Osteoartrit
  • Vasküler değişiklikler, özellikle travma sonrası kökenli olanlar
  • Kas spazmları
  • Lokalize iltihap ve rahatsızlık
  • Kaslarda sertlik

Ancak, bazı durumlarda dikkatli olmalısınız. Bu nedenle flebit, diyabet, varis değişikliklerinde, yaralarda veya ülserlerde, uygun olmayan kardiyovasküler koşullarda (bazı etkilerle) veya hassasiyet sorunlarınız varsa kontrendikedir.

Ek olarak, dolaşım için çok iyidir, çünkü sıcak uygulandığında, ısı bir vazodilatör görevi görür ve bu kan akışının artmasına neden olur.

LİKİT PARAFİN KOZMETİK KULLANIMLARI

Likit parafinin temel kozmetik kullanımı hidrasyondur ve bu en değerli özelliğidir. Olan, hidrasyon kaybını koruyan ve cildin sıcaklığını koruyan bir film oluşturmasıdır. Bu sayede uygulandıktan sonra cilt daha yeni krema uygulamış gibi yumuşar. Ek olarak, parafin tüm cilt tiplerine uyar ve alerjiye neden olmaz.

Tek rahatsızlık, cildimizde yaratılan parafin filminin gözenekleri tıkadığı ve bu durumun cildi boğabileceği, ancak uygulamasının sadece bir süre sürdüğü, bu yüzden sorun olmaması gerektiğidir.

Diğer bir estetik kullanım, daha az bilinmesine rağmen, kilo vermektir. Kalça ve bacak gibi bölgelerde lokalize yağları azaltmak için kullanılır. Bu vazokonstriksiyon ile yapılır; ilk önce parafin ve termal battaniyelerle ısı uygulanır, daha sonra soğuk uygulanır. Vazokonstriksiyon lokalize yağdan kurtulmaya yardımcı olur.

LİKİT PARAFİN NASIL UYGULANIR?

Likit parafinin temel kullanımlarını öğrendikten sonra, nasıl kullanabileceğimize bir bakalım. Parafin uygulamak için, genellikle ısınmak ve eritmek için yerleştirildiği bir banyo veya parafin ısıtıcı kullanılır. Elleri veya tedavi edilecek bölgeyi sıvı banyosuna sokmayı seçebilir veya alan çok büyükse fırçayla uygulayabilirsiniz.

Parafin banyoları veya ısıtıcılar, bu amaç için, dış ortamın ısınmasına neden olmadan, yüksek sıcaklıklara dayanan ve ısıyı koruyan uygun kaplardır. 2,5 litre, 3 litre, 4 litre, 5 litre, 26 ve 30 litre içerebilenler gibi büyük kapasiteli banyolara sahip profesyonel ısıtıcılara kadar çok sayıda ve çeşitli ebatlar vardır. Parafin ısıtılırken özel dikkat gösterilmeli ve daima özel bir kap kullanılmalıdır. Parafini ocağın üzerindeki bir tencerede ısıtmayın, parlamalara neden olabilir. Çok yanıcı bir maddedir.

Şunları yapabilirsiniz: Bir parafin kiti satın evde bunu yapmak için gereken her şeyi içerir. Ancak, bu tedaviyi birçok güzellik merkezinde bulacaksınız.

UYGULAMA

  • Öncelikle, tedavi edeceğiniz bölgeyi temizleyin ve iyice kurulayın.
  • Daha fazla hidrasyon için, bölgeye örneğin ellerde bir nemlendirici krem ​​masajı uygulayabilirsiniz. Masaj yaparken parafini ısıtın. Bu sayede krem ​​cilde daha iyi nüfuz eder ve parafin bitince hazır olur.
  • Şimdi elinizi kabın içine koyun. İdeal olarak elinizi yaklaşık 3 ila 5 kez çekmelisiniz, ancak uygulamak istediğiniz miktara bağlıdır. Bahsettiğimiz gibi, uygulamak için bir fırça da kullanabilirsiniz. Daha kalın veya daha ince bir tabaka olabilir, ancak vücut sıcaklığını korumak için yeterince yoğun olması gerekir.
  • Isıyı daha iyi tutmak için ideal, bölgeyi plastik, eldiveni, tıbbi bir çorapla sarmak iyi olacaktır…
  • Soğuyuncaya kadar beklemelisiniz. Bir şeyi sertleştireceği için fark edeceksiniz, ama acı verici veya can sıkıcı bir süreç değil. Üzerinde bulunduğunuz sürece, alanı hareket ettirmemelisiniz yoksa kırılabilir. 10 ila 15 dakika kadar bekletin.
  • Çıkarın ve cildinizin daha nemli olduğunu nasıl fark ettiğinizi göreceksiniz.
  • Likit parafin ile terapötik tedavi durumunda, uygulama aynıdır. Bazı fizyoterapötik masaj, uygulamadan önce veya sonra kullanılabilir, ancak sıcak ve soğuk uygulama için sistem aynı olacaktır.

Dikkat! Bu makale sadece bilgi amaçlı olup, herhangi bir tıbbi tedavi önerme veya tanı koyma yetkisi yoktur. Herhangi bir rahatsızlık durumunuz varsa sizi doktorunuzu ziyaret etmeye davet ediyoruz.

Kaynak: OneHowto

0/50 ratings

Sağlık » 4 Nisan 2019

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.