Sedef Hastalığının Nedenleri ve Doğal Tedavi Yöntemleri

Deride kaşıntı ve döküntü gibi semptomlara neden olan sedef hastalığı ile ilgili bilinmesi gereken her şeyi sizlere bu yazımızda anlattık. İşte detaylar...

Sedef Hastalığının Nedenleri ve Doğal Tedavi Yöntemleri

Sedef hastalığı, egzama ve etkilenen ciltte kızarıklık ve kaşıntı gibi diğer rahatsız edici semptomların ortaya çıkması ile karakterize yaygın bir cilt hastalığıdır. Bu cilt problemini tetikleyen sebebin ne olduğu bilinmemekle birlikte, bazı uzmanlar sedef hastalığının bağışıklık sistemi tarafından yapılan hücre dönüşümünde bir başarısızlıkla ilgili olduğuna işaret ediyor. Sedef hastalığı belirtileri bazen birkaç hafta bazen de birkaç gün sürebilir.

Sedef hastalığı içinde, döküntü tipine ve diğer semptomların görünümüne bağlı olarak bu cilt probleminin farklı türlerini buluruz. Bazı sedef türleri tırnak, plak, kafa derisi veya guttattır, fakat daha birçok çeşidi vardı. Bugün sizlere sedef hastalığı nedenleri ve doğal tedavi hakkında konuşacağız.

SEDEF HASTALIĞI, NEDENLERİ VE RİSK FAKTÖRLERİ NEDİR?

Bu cilt hastalığının ne olduğunu, olası nedenini ve sizin daha fazla acı çekmenize neden olabilecek faktörleri açıklayan bu bilgilendirici makaleyi hazırladık. Çünkü hangi problemle uğraştığımızı anlamak için en temel bilgileri öğrenmemiz şart.

GUTTAT VEYA DROP SEDEF HASTALIĞI NEDİR?

Psoriasis guttata, bu cilt durumunun farklı biçimlerinden biridir ve bir damla şeklinde gümüş veya grimsi bir kabuk ile kırmızımsı lekeler ile karakterize olan deri döküntüleri ile diğer tiplerden ayırt edilir (dolayısıyla adı ). Bu sedef hastalığı genellikle, özellikle eller, kollar, bacaklar ve gövde gibi alanlarda ortaya çıkan 30 yaşın altındaki çocukları ve yetişkinleri etkiler.

GUTTAT SEDEF HASTALIĞI NEDENLERİ

Sedef hastalığı nedenleri hakkında açıklama yapmak gerekirse, gut veya guttatalı olarak diğer olduğu gibi sedef türleri, tam olarak ne görünümünün ne olduğunu anlamakla belirlenebilir. Önceki satırlarda zaten ilerlemiş olduğumuz gibi, bazı doktorlar sedef hastalığının ortaya çıkmasının genetik ve bağışıklık sistemindeki bazı problemlerle ilgili olduğunu düşünüyor.

GUT SEDEF HASTALIĞI İÇİN RİSK FAKTÖRLERİ

Bununla birlikte, bu tip sedef hastalığının genellikle enfeksiyondan hemen sonra, özellikle streptokok bademcik iltihabından sonra ortaya çıktığı görülmüştür. Bu duruma ek olarak, gut sedef hastalığı atağını tetikleyebilecek başka faktörler de vardır.

  • Viral veya bakteriyel enfeksiyonlar.
  • Böcek ısırması veya kesmesi gibi cilt lezyonları.
  • Güneş yanığı gibi diğer yaralanmalar.
  • Stres
  • Aşırı alkol tüketimi
  • Bazı ilaçlar, bunların arasında sıtmaya ve bazı kalp rahatsızlıklarına karşı tedavileri tüketiyor.

GUTTA SEDEF HASTALIĞI BELİRTİLERİ

Bu hastalığın tezahürleri gibi, bağırsak veya gut sedef hastalığı da kendi semptomlarına sahiptir. Bu nedenle, sedef hastalığı belirtileri nelerdir, onlardan da bahsetmek istiyoruz;

  • Cilt üzerinde kaşıntı.
  • Gözyaşı damlası veya damla görünümünde kırmızımsı lekelerin görünümü.
  • Pulların görünümü (pul pul gümüş veya grimsi cilt). Ancak, skalalar diğer sedef hastalığına göre daha incedir.
  • Bu işaretler vücudun farklı yerlerinden gelmesine rağmen, gut sedef hastalığında genellikle ellerde, kollarda, bacaklarda ve gövdede görülür.
  • Etkilenen dermis bölgesinde kaşıntı ve yanma.
  • İltihaplı eklemler
  • Kuru ve çatlamış cilt kanamasına neden olabilir.

GUTTAT SEDEF HASTALIĞI İÇİN DOĞAL TEDAVİ

Herhangi bir ev ilacı veya damlalarda sedef hastalığı için doğal tedavi kullanmadan önce, bu cilt probleminin saldırılarını veya salgınlarını kontrol etmek için en uygun ilaçları almak için dermatoloğa gitmeniz önerilir. Doktora başvurduğunuzda, guttat sedef hastalığı için aşağıdaki doğal tedavilerden bazılarını verdiği ilaçlarla birlikte kullanabilirsiniz:

Deniz suyu: Tuzlu su veya deniz tuzu, antiseptik özellikleri nedeniyle sedef hastalığına çok uygun doğal bir ilaçtır. Etkilenen cilde yalnızca pamuk yünü ile tuzlu su uygulamanız ve 20 dakika boyunca hareket etmesine izin vermeniz gerekir. Bu sayede cildi temiz ve bakteri ve enfeksiyonlardan arınmış olarak tutacaksınız.

Güneş Işığı: Güneşin yol açtığı ışık, cildimizi dış etkenlerden korumaya yardımcı olduğundan, damlalarda sedef hastalığı için temel bir besin olan D vitamini bakımından zengindir. Güneşten yanmayı önlemek için, sabah 9’dan önce her gün 15 dakika güneş almanız önerilir.

Aloe vera jel: aloe vera  jeli, antibakteriyel ve anti zengin – Bu nedenle yatıştırıcı gücüne sahip olan aleo vera jeli, bakterilerin oluşumunu azaltır, kaşıntı ve kuru cilt azaltmaya yardımcı olur, böylece enflamatuar özellikleri ile tedaviye yardımcı olur. Herhangi bir bitkiden bu jeli alın ve etkilenen bölgelerde her gün bazı pamuk diskler yardımıyla uygulayın.

Papatya infüzyonu: aloe vera gibi, papatya, güçlü anti-enflamatuar özelliklere sahip tıbbi bir bitkidir, bu nedenle sedef hastalığının neden olduğu cildin kaşıntı, yanma ve kuruması gibi semptomlarını hafifletmeye yardımcı olacaktır. Sadece çiçekleriyle bir infüzyon hazırlamanız ve soğuk bir şekilde etkilenen cilde solüsyonu uygulamanız gerekir.

Nemlendirici kremlerin kullanılması: cildi nemli tutmak, sedef hastalığı krizlerini önlemek ve kızarıklık ve cildin kaşınması gibi semptomları kötüleştirmek için hayati öneme sahip olacaktır. Bu nedenle, günlük olarak nemlendirici dermatolojik kremler kullandığınızdan ve ayrıca suda kalmak için gerekli suyu içtiğinizden emin olmanız önemlidir.

Not: Bu yazı sadece bilgi amaçlıdır, herhangi bir tıbbi tedavi önerme veya herhangi bir tanı koyma yetkisine sahip değildir. Her türlü rahatsızlık durumunda size doktora başvurmayı öneriyoruz.

Bir yanıt yazın

Bügün: 19 September 2024