Türkiye’nin Dijital İtibar Şampiyonları Belirlendi

18.45 İletişim Ajansı ve Inbusiness Dergisi iş birliğiyle düzenlenen ve bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Dijital İtibar Raporu-DİR100, sonuçlarıyla açıklandı. Türkiye'nin farklı 20 sektöründe faaliyet gösteren markaların dijital itibarlarını analiz etmek amacıyla gerçekleştirilen araştırma, 24 milyon içeriği tarayarak şirketlerin dijital platformlardaki itibar yönetimlerini ortaya koyuyor. Bu kapsamlı rapor, Türkiye'nin dijital dünyada nerede durduğunu ve hangi markaların öne çıktığını göstermesi açısından önem taşıyor.

Türkiye’nin Dijital İtibar Şampiyonları Belirlendi

Hızla yayılan haberlerin ve bir paylaşımla algıların nasıl değişebileceğinin farkında olan markalar, dijital dünyadaki itibarlarını doğru yönetebiliyorlar mı? INBUSINESS dergisinin Mayıs sayısında yer alan ve 18.45 İletişim Ajansı iş birliğiyle gerçekleştirilen Dijital İtibar Raporu–DİR100, bu soruya yanıt vererek markaların dijital dünyadaki performansını net bir şekilde ortaya koyuyor.

B2C şirketlerin odak noktasına alındığı araştırmada, 20 farklı sektörden en çok konuşulan 100 şirketle ilgili 24 milyon içerik analiz edilmiş, markaların konuşulma hacimlerinin 2022’ye göre ciddi şekilde arttığı gözlemlenmiştir.

Dijital içerikler, toplam sonuç, tahmini erişim, olumlu, olumsuz, nötr gibi 9 farklı başlık altında incelenmiş ve 2023’ün dijital dünyada en itibarlı şirketleri listesinde Arçelik, Aras Kargo, Türk Hava Yolları, Netflix ve Trendyol gibi isimler ilk beşte yer almıştır.

Türk Hava Yolları, bu yılın en çok konuşulan markası olurken, geçen yılın birincisi Netflix ikinci sıraya gerilemiştir. Trendyol ise büyük bir başarı göstererek 2023’te üçüncü sıraya yükselmiştir.

Geçen yıl dijital mecralarda en çok konuşulan markalar listesinde ilk onda bulunan Yemeksepeti, Vodafone ve Disney+ ise bu yıl şaşırtıcı bir şekilde gerilemiştir.

Negatif içeriklerin yoğun olduğu dikkat çekiyor. Sosyal medyada en çok konuşulan markalar sırasıyla Türk Hava Yolları, Netflix ve Türk Telekom olurken, webde ise e-ticaret platformları öne çıkmıştır. Webde en çok konuşulan markalar arasında Trendyol, Hepsiburada ve Apple ilk üçte yer alırken, negatif konuşmaların ağırlıkta olduğu görülmüştür. Hepsiburada, Petrol Ofisi ve Netflix gibi markalar negatif yönde öne çıkarken, pozitif konuşmaların oranı en yüksek olan markalar arasında Nescafe, Bridgestone ve Dimes bulunmaktadır.

Bir yanıt yazın

Bügün: 11 September 2024